Πολιτική απορρήτου

Μέσω της παρούσης Πολιτικής Απορρήτου, θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό σχετικά με τη φύση, τα είδη και τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα. Επίσης θέλουμε να ενημερώσουμε αυτούς στους οποίους ανήκουν τα προσωπικά δεδομένα σχετικά με τα δικαιώματα τους. Παρόλα αυτά, επισημαίνουμε δεν υπάρχει «εγγυημένη” ασφάλεια τόσο εντός όσο και εκτός του Διαδικτύου.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου εντάσσεται σε ένα πλέγμα ενεργειών που έχουν αναλάβει για να συμμορφωθούμε με το ισχύον εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές νομικό πλαίσιο περί προστασίας δεδομένων και ιδιωτικού απορρήτου και ιδίως με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΥΠΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

• Συλλέγουμε μόνο όσες πληροφορίες χρειάζονται κάθε φορά για να μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Συνήθως αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν:

• στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, εθνικότητα, τόπος διαμονής, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου),

• στοιχεία πιστωτικής κάρτας (τύπο κάρτας, αριθμό πιστωτικής κάρτας, όνομα που αναγράφεται στην κάρτα, ημερομηνία λήξης και κωδικό ασφαλείας),

• στοιχεία που μας βοηθούνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα (ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης, ημερομηνία γέννησης, φύλο, ονόματα και ηλικίες των συζύγων και των παιδιών σας, δραστηριότητες αναψυχής, κ.α.),

• πληροφορίες που προκύπτουν από τις επισκέψεις σας στην ιστοσελίδα μας (μέσω cookies),

• «δεδομένα ειδικών κατηγοριών (ευαίσθητα)» (αλλεργίες και άλλα προβλήματα υγείας που απαιτούν ειδική διαχείριση από την πλευρά μας).

ΣΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Θέλουμε να σας κρατάμε πάντοτε ενήμερους σχετικά με τη συλλογή και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων τα οποία έρχονται στην κατοχή μας όταν εσείς ενημερώνεστε για τις υπηρεσίες μας ή / και παίρνετε μέρος στις δραστηριότητές μας. Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ περισσότερες πληροφορίες από όσες πραγματικά χρειαζόμαστε για να ικανοποιούμε τα αιτήματα σας και να επικοινωνούμε αποτελεσματικά μαζί σας. Γενικά, συγκεντρώνουμε πληροφορίες για:

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

Ζητούμε πάντοτε τη συγκατάθεση σας όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς πέρα από αυτούς που έχουν να κάνουν με την καθαυτό παροχή των υπηρεσιών μας, όπως π.χ. για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ όπως η αποστολή ενημερωτικών emails και newsletters. Επίσης ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τα «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα που μας εμπιστεύεστε όπως η εθνοτική σας καταγωγή και η κατάσταση της υγείας σας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να πάρετε πίσω τη συγκατάθεση σας επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά +30 2375023923 και με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην περίπτωση που μας μεταβιβάζετε προσωπικά στοιχεία τρίτου προσώπου, φέρετε την ευθύνη να έχετε ενημερώσει το εν λόγω πρόσωπο, σχετικά με τη χρήση των στοιχείων του και να έχετε εξασφαλίσει τη ρητή συγκατάθεσή του ότι οι πληροφορίες αυτές δίδονται για τους σκοπούς που εξηγούνται ανωτέρω. Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική Απορρήτου ισχύει για κάθε πληροφορία που αποκτάται από τρίτο.

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑΣ

Δεν θα δώσουμε ποτέ τις πληροφορίες σας σε τρίτους παρά μόνο εάν:

Όταν οι πληροφορίες μεταβιβάζονται σε τρίτους όπως προαναφέρθηκε, φροντίζουμε να ελαχιστοποιούμε τις παρεχόμενες πληροφορίες στην έκταση που είναι αναγκαία για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού. Εκτός αν άλλως απαγορεύεται από κάποια νομική διαδικασία, οι τρίτοι υποχρεούνται και δεσμεύονται απέναντι στην EXPLORE HALKIDIKI Holiday Services να προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με την πολιτική μας και να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς περί απορρήτου.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ & ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, με τρόπο που επιτρέπει την αναγνώριση σας, μόνο όσο απαιτείται από το σχετικό σκοπό συλλογής και επεξεργασίας. Επιπλέον ο χρόνος τήρησης για κάποια από τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορεί να εξαρτάται από την κείμενη σχετική νομοθεσία καθώς και από τις δικές μας σχετικές πολιτικές σε ότι αφορά την επίλυση διαφορών, την αντιμετώπιση παραπόνων, την πρόληψη απάτης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Μετά το τέλος της περιόδου διατήρησης, τα προσωπικά σας δεδομένα καταστρέφονται, διαγράφονται ή ανωνυμοποιούνται.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Πρέπει να γνωρίζετε ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, έχετε μια σειρά από δικαιώματα σε σχέση με προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται από εμάς. Συγκεκριμένα, μπορείτε να μας ζητήσετε:

Για να μας ζητήσετε να κάνουμε κάτι από τα ανωτέρω, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά (+30 2375023923) και με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Εμείς θα εξετάσουμε αμελλητί το αίτημα σας σε σχέση με τις σχετικές προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και θα σας απαντήσουμε το αργότερο εντός τριάντα ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας. Εάν, για λόγους πολυπλοκότητας του αιτήματος ή πληθώρας αιτημάτων, αδυνατούμε να σας απαντήσουμε εγκαίρως, θα σας ενημερώσουμε εντός των τριάντα αυτών ημερών για τυχόν καθυστέρηση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τους δύο μήνες από τη λήξη της τριακονθήμερης προθεσμίας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να σας ζητήσουμε κάποια στοιχεία ταυτοποίησης (π.χ. αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου) προκειμένου να αποφευχθεί η μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων. Για να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ακριβή και ενημερωμένα, σας συνιστούμε να μας ενημερώνετε τακτικά για τις πληροφορίες σας, όπως ενδείκνυται (π.χ. σε περίπτωση αλλαγής της διεύθυνσης κατοικίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας).

Εφόσον αισθάνεστε ότι θίγονται τα δικαιώματά σας επί των προσωπικών σας δεδομένων, διατηρείτε πάντοτε το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονο/καταγγελία στην αρμόδια Εποπτική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: https://www.dpa.gr, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210 6475600, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στην περίπτωση αυτή, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν προηγούνταν επικοινωνία σας μαζί μας, είτε μέσω αποστολής Φυσικής Επιστολής στην έδρα της εταιρίας:

Explore Halkidiki Holiday Services
Διεύθυνση: Νικήτη, Σιθωνία, Τ.Θ. 63088, Χαλκιδική, Ελλάδα
είτε μέσω αποστολής Ηλεκτρονικής Επιστολής (στο λογαριασμό Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), αναφέροντας πάντοτε τα πλήρη στοιχεία σας και το λόγο επικοινωνίας σας μαζί μας. Σας διαβεβαιώνουμε, ότι εκτιμούμε την εμπιστοσύνη σας και φροντίζουμε άμεσα να ανταποκρινόμαστε σε κάθε αίτημα, απορία ή παράπονό σας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αναγνωρίζουμε τη σημασία της ασφάλειας των πληροφοριών και είμαστε σε μία συνεχή διαδικασία αναθεώρησης και βελτίωσης των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων που λαμβάνουμε. Τόσο για την ιστοσελίδα μας όσο και για τους server μας και τη λοιπή πληροφοριακή μας υποδομή, έχουμε καθορίσει και εφαρμόζουμε κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων σας από κακή χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη, απώλεια, αλλοίωση ή καταστροφή. Παρόλο που δεν υπάρχει «εγγυημένη ασφάλεια» είτε εντός είτε εκτός του Διαδικτύου, προστατεύουμε τις πληροφορίες σας χρησιμοποιώντας κατάλληλες διοικητικές, διαδικαστικές και τεχνικές διασφαλίσεις, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης πρόσβασης, των «fire wall» και της χρήσης κρυπτογράφησης.

COOKIES

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς χρησιμοποιώντας κάποια μικρά αρχεία αλφαριθμητικών χαρακτήρων που ονομάζονται cookies και αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας. Τα cookies εκχωρούν τον υπολογιστή σας με ένα μοναδικό αναγνωριστικό, το οποίο με τη σειρά του γίνεται η δική σας ταυτότητα κάθε φορά που επιστρέφετε στην ιστοσελίδα μας.

Τα cookies έχουν σχεδιαστεί για να σας εξοικονομήσουν χρόνο, επειδή μας βοηθούν να σας προσφέρουμε μια προσαρμοσμένη εμπειρία χωρίς να χρειάζεται να μας υπενθυμίζετε τις προτιμήσεις σας κάθε φορά που επιστρέφετε την ιστοσελίδα μας. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβες στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό σας, ούτε μπορούν να διαβάσουν πληροφορίες από άλλα αρχεία στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Τα cookies μας σας ακολουθούν μόνο όσο βρίσκεστε στη δική μας ιστοσελίδα και δεν συγκεντρώνουν πληροφορίες για εσάς από τη στιγμή που φεύγετε από αυτή και πηγαίνετε σε μία άλλη ιστοσελίδα. Δεν είμαστε οι μόνοι που τοποθετούν cookies στον υπολογιστή σας και δεν ευθυνόμαστε για την παρουσία cookies τρίτων και τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται.

Η εφαρμογή (φυλλομετρητής) που χρησιμοποιείτε για να επισκέπτεστε δικτυακούς τόπους μπορεί να ρυθμισθεί για να χειρίζεται τα cookies σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας:

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή τον προμηθευτή του φυλλομετρητή σας για να πληροφορηθείτε με ακρίβεια για τις ρυθμίσεις ασφάλειας cookies που διαθέτει. Σας ενημερώνουμε ότι αν απορρίψετε όλα τα cookies ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολοκληρωμένα την ιστοσελίδας μας.

Για τη χρήση των cookies η προηγούμενη συναίνεσή σας είναι απαραίτητη. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι μόνο cookies που εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες της ιστοσελίδας (λειτουργικά cookies) και είναι απαραίτητα για την εμφάνιση και την αποτελεσματική λειτουργία αυτής.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ

Παρόλο που η ιστοσελίδα ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους (links) σε ιστότοπους τρίτων, δεν ευθύνεται για τις πρακτικές απορρήτου ή το περιεχόμενο αυτών των ιστότοπων και αποποιείται ρητά οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία που ενδεχομένως προκληθεί από τη χρήση των εν λόγω συνδέσμων. Δεν παρακολουθούμε τις πρακτικές απορρήτου ή το περιεχόμενο αυτών των ιστότοπων. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων ενός άλλου ιστοτόπου, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων του ιστοτόπου αυτού.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Πρακτική μας είναι να μην αποκτούμε και / ή διατηρούμε εν γνώσει μας πληροφορίες για άτομα κάτω των δεκαέξι (16) ετών παρά μόνο όσα εξ’ αυτών μας δίνονται από τους συνοδούς τους (γονείς, κηδεμόνες) και είναι απολύτως αναγκαία για την παροχή των υπηρεσιών μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιθυμούμε και επιδιώκουμε να έρχεστε σε επαφή μαζί μας για θέματα που σχετίζονται με τα προσωπικά σας δεδομένα και την προστασία του απορρήτου σας, όπως για παράδειγμα για:

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Είναι δυνατόν να αναθεωρούμε αυτή την Πολιτική Απορρήτου περιοδικά, προκειμένου να προσαρμοζόμαστε στο μεταβαλλόμενο νομικό, κανονιστικό, επιχειρηματικό και τεχνολογικό περιβάλλον. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρίσκετε την κάθε φορά ισχύουσα Πολιτική Απορρήτου με ημερομηνία θέσης σε ισχύ ώστε να γνωρίζετε πότε έγινε η πιο πρόσφατη αναθεώρηση.